X
Pagina 00

Water, zand en klei

Het boek is een reis in beelden door de geschiedenis van Groningen, beleefd vanuit het water. Het vertelt het verhaal van Groningen zoals het is ontstaan uit water, zand en klei. Het brengt in beeld hoe de bewoners in een eeuwenlange strijd tegen het water het ruige land in cultuur brachten. Tot op de dag van vandaag toont het landschap de herinneringen van die strijd in de vorm van wierden, maren, dijken, polders, zijlen, sluizen, gemalen en kanalen. Verschijnt begin november.

Terug naar Klooster St. Juliana

In dit boekje wordt aan de hand van een reconstructie en 3-D animatie van het indrukwekkende kloostercomplex Sint Juliana de ontstaansgeschiedenis van het dorp Rottum
zichtbaar gemaakt. De vele illustraties en de bijgesloten DVD geven samen een unieke herbeleving van de roemruchte tijd uit de middeleeuwen. Het maakt dat je met andere ogen
naar Rottum kijkt.
Binder1_Pagina_01
Binder1_Pagina_001

Van wad tot wold

In ‘Groningen van Wad tot Wold’ vertellen we in beeld, ondersteund door compacte teksten, de ontstaansgeschiedenis van het mooie Groningerland. Het boek bevat meer dan tweehonderd kleurenfoto’s, vele in twee pagina’s breed formaat, gelardeerd met impressietekeningen. Nog verkrijgbaar.

Van dorp tot stad

In dit boek reizen we door tien eeuwen historie van de stad Groningen. Veel foto’s, kaarten, tekeningen en unieke ansichtkaarten uit de collectie van voormalig Foto Jos Lange laten zien hoezeer de ruimtelijke historie overal in de stad haar sporen heeft achtergelaten. In gevelstenen, pleinen, straatnamen, in oude kerken, monumentale gebouwen, huizen, pakhuizen en in de verborgenheid van talrijke hofjes. Niet meer verkrijgbaar.

Binder1_Pagina_01
P1010749

Van wad tot stad

In 2001 verscheen ‘van Wad tot stad’, een ode aan het landschap.  Het liggend formaat van 42 bij 30 cm met talrijke uitklappagina’s voor de panoramafoto’s over drie bladen maakt het moeilijk een goede indruk van het boek hier te geven. De selectie van enkele pagina’s uit het boek geeft hopen we toch een impressie. Niet meer verkrijgbaar.